В мач реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига Барселона победи с 1:0 Селтик и с общ резултат 4:2 се класира за четвъртфиналите на турнира.

Още в третата минута домакините поведоха в резултата, след като Роналдиньо намери с хубав пас Шави, който простреля Артур Боруц за 1:0.

Барселона доминираше на терена, но нападателите в „синьо-червено” така и не успяха да отбележат второ попадение във вратата на Селтик.

В 33-та минута на мача Меси бе фаулиран от Нейлър, след което започна да изпитва остра болка и се хвана за бедрото на крака.

Аржентинската звезда на каталунците получава около пет минути лекарска помощ, след което се оказа, че той не може да продължи участието си в срещата и бе заменен от Тиери Анри.

През второто полувреме Барселона продължи да диктува темпото на игра, като много силно за каталунците се представи Роналдиньо, който изигра един от най-добрите мачове за сезона.

Жребият за ¼-финалите и полуфиналите на Шампионската лига е на 14-и март в Нион, като първите ¼-финали са на 1-и и 2-и април.