Барселона победи Селтик с 3:2 на неговия „Хемпдън Парк” и почти сигурно си осигури участие в следващата фаза на Шампионската лига.

Срещата бе изключително интригуваща, като шотландците на два пъти повеждаха в резултата.

Първо Ян Венегоор ъф Хеселинк откри резултата в 16-тата минута. Той вкара във вратата на Валдес с удар с глава след центриране на Скот МакДоналд.

Само 120 секунди по-късно обаче Лео Меси попари радостта на хилядите шотландци, изпълнили до краен предел стадиона в Глазгоу. След двоен пас с Деко аржентинският футболист се оказа на удобна позиция и вкара за 1:1.

„Детелините” обаче успяха да поведат отново и да се приберат в съблекалните с гол преднина. Бари Робсон вкара с глава в своя дебют в Лигата. Голяма вина за попадението имаше и Виктор Валдес.

Само 7 минути след подновяването на играта обаче Тиери Анри върна статуквото за втори път. Основна заслуга за гола имаше Роналдиньо, който пресече пас на шотландците и подаде на Анри, за който остана само да вкара.

Лео Меси с второто си попадение в двубоя пък оформи крайното 3:2 за гостуващия отбор от Каталуния. Меси се възползва от грешка в защитата на Селтик и въпреки че Артур Боруц успя да се намеси топката влезе в неговата мрежа.

Реваншът на „Ноу Камп” е след две седмици и в него каталунският гранд може да си позволи дори минимална загуба с малко голове.