Барселона направи пореден жест към съперника си във финала на Шампионската лига, като призна, че торинци имат 33 титли на страната.

„Блаугранас“ поздравиха италианския шампион за спечелената Купа на Италия, а сега засегнаха тема, която не дава мира на всеки фен на „бианконерите“. Каталунският гранд използва профила си в „Туитър“, в който пуснаха кратка информация до привържениците си с всичко, което трябва да знаят за Юве.

Обзорът изрично отбелязваше, че „старата госпожа“ е печелила скудетото 33-и пъти, макар след скандала „Калчополи“ две от титлите (за сезони 2004/2005 и 2005/2006) бяха отнети по административен път.

Това обаче не пречи на Ювентус да ги брои като свои, а стадион „Ювентус Арена“ има изписана цифрата 33 над предния си вход. Освен това всички стоки във фен магазина декларират, че последния трофей от Серия А е под номер 33 за клуба.

Италианската футболна федерация, УЕФА и ФИФА от своя страна са съгласни само за 31 от трофеите. Този от сезон 2004/2005 не бе връчен на никого, докато скудетото от следващата кампания бе дадено на Интер.