Играещият в Анортозис Седрик Бардон навести бившите си съотборници от Левски в хотела им в Агия Напа, с които си припомниха славните мигове от преди няколко.

Френският полузащитник участва в Шампионската лига и през този сезон. Въпреки че кипърците взеха шест точки в групите, Бардон смята, че сините от София са играли по-силно в турнира.

На визитация в лагера на Левски се отбиха и бившият футболист на столичаните Станислав Ангелов, както и съотборника му Димитър Рангелов, които са на подготовка в Кипър с немския Енерги Котбус.


Ето какво заяви за Гонг Седрик Бардон на чист български:

Добре съм. Навестявам моите стари приятели. Доволен съм, всичко ми е наред. Още имам много приятели в този отбор и обичам да се бъзикам с тези хора.

Може би имам много късмет. Представихме се много добре в Шампионската лига, взехме шест точки. Според мен с Левски бяхме много по-добри като разиграване, обаче нашият проблем беше, че не успявахме да вкарваме. Анортозис може би не е толкова качествен отбор като Левски, но вкара много голове и не получи толкова много. Според мен с Левски играхме по-добре.

Почвам да мисля да спра кариерата си. Засега не мисля да се връщам в България, защото не искам да отида там и да играя слабо, защото почвам да ставам малко стар за футболист. Един играч трябва да знае кога да спре, да не прави година, в която играе слабо.

Още се чуваме. По принцип имам много приятели в този отбор, които няма да забравя никога. След Лион в Левски моите бяха моите най-добри моменти не само в кариерата, а и в живота.

Другата седмица имам мач срещу Йовов. От време на време се чуваме, но не сме говорили дали Ицо ще се върне в Левски. Ако е така, е супер вариант за Левски и за него, който сега в Аполон има малък проблем.

Няма никакъв шанс да забравя времето ми в Левски, защото това беше голям успех за мен и за клуба – всичко, което направихме. Може би това никога няма да се повтори, никога няма да го забравя. Българският обаче вече почвам да го забравям, някои думи трудно си ги спомням.

Вуцов беше при мен в Израел. Както съм казвал и преди - искам феновете на Левски да ме запомнят като добър футболист. И да съм честен – не бях 100% сигурен, че тогава щяха вървят нещата и избрах да дойда в Кипър. Направих други планове и успях за втори път да играя в Шампионската лига.

Дано феновете на Левски не ме забравят никога и може би един ден ще се върна там. Защо някога да не стана треньор или помощник. Защо не, във футбола нищо не се знае.