Германският Байер Леверкузен се наслади на добра вечер във вторник и записа много ценен успех с2:0 срещу Локомотив Москва при визитата си в руската столица. По този начин „аспирините” дръпнаха с три точки пред опонента си в група D и вече имат шест точки, докато руският гранд остана с три. След като Локомотив победи със същия резултат съперника при гостуването си в Германия, следва да се гледа головата разлика, която е далеч по-добра на Байер и на 99,9% Байер ще продължи към елиминационната фаза на Лига Европа, докато Локо Москва ще продължи да играе само в Премиер лигата в Русия.

В последните мачове от групата Байер Леверкузен приема Ювентус, докато Локомотив Москва ще гостува на Атлетико Мадрид.

Иначе Рифат Жемалетдинов даде превес на гостите, след като си отбеляза автогол в 11-ата минута, а зрелищен гол на Свен Бендер в 54-ата минута сложи точка на спора на „РЗД Арена”.

Срещата започна с натиск на руския гранд, като за две минути Алексен Миранчук и Гжегош Криховяк направиха пропуски. Все пак в 11-ата минута Едер опита да изчисти топката след ъглов удар и го направи, но в крака на Рифат Жемалетдинов, след което топката отиде във вратата на Гийерме, за да може германците да поведат.

Това даде нужното спокойствие на тима от Първа Бундеслига, а Леон Бейли можеше да удвои резултата в 34-ата минута в руската столица, но не успя. В добавеното време Гийерме трябваше да прави зрелищно спасяване след удар на Муса Диаби, за да отърве своя тим от втори гол.

Втората част започна по мечтан начин за „аспирините”, които увеличиха преднината си в 54-ата минута. Тогава Чарлс Арангис подаде зад защитата за Свен Бендер, който посрещна топката от воле с левия крак и матира стража на „железничарите” за 2:0.

В 74-ата минута на мача Едер бе близо до това да намали пасива на руснаците, а ударът му летя към долния ляв ъгъл на Лукаш Храдецки, но стражът на Леверкузен се намеси добре. В 88-ата минута Лукас Аларио стреля от малък ъгъл със задна ножица, но Гийерме улови топката.

До края на срещата нещо по-значимо на „РЗД Арена” нямаше и по този начин Байер си осигури продължаване в Лига Европа, след като Локо Москва ще трябва да стопява значителна голова разлика, тъй като всичко в преките мачове между двата тима е напълно изравнено, след като московчани победиха Байер в Германия със сходния резултат.