Атлетико Мадрид се класира за груповата фаза на Шампионската лига, след като разгроми Шалке с 4:0 на „Висенте Калдерон”. В първия мач германците победиха с 1:0, и това се оказа твърде недостатъчно, за да преодолеят амбициозния тим на „дюшекчиите”.

Серхио Агуеро откри головата сметка в 19-та минута, когато засече по страхотен начин центриране на Луис Переа. Лично легендата Диего Марадона седна на трибуните сред 54000 зрители, и аплодира своя сънародник при попадението.

Диего Форлан покачи на 2:0 в 51-та минута, когато получи топката извън наказателното поле, обърна се и с премерен шут прати топката във вратата на Шобер.

Фабиан Ернст и Халил Алтинтоп имаха страхотни възможности за връщане поне на един гол във вратата на домакините, но се провалиха.

Третото попадение за Атлетико, дело на Луис Гарсия в 82-та минута успокои всички на терена и трибуните, а Макси Родригес подпечата победата от дузпа в 87-та минута. Кристиан Пандер бе изгонен за фаул срещу Шимао, след който бе отсъден единайсетметровия наказателен удар.

Мамаду Нианг отбеляза два гола за Олимпик Марсилия и класира отбора си в групите, след победа с 2:1 над Бран Берген. Фиорентина не успя да постигне успех срещу Славия Прага и завърши 0:0 като гост, но благодарение на победата с 2:0 в първия мач се класира за групите.