В първия мач от осминафиналите на Шампионската лига Атлетико Мадрид изпусна да победи Порто и двата отбора завършиха 2:2 на „Висенте Калдерон”, като по този начин „драконите” се приближиха до следващата фаза на турнира.

Домакините поведоха още в 3-та минута, когато след грешка на Хъл, Макси Родригес получи топката в наказателното поле на Порто и с прецизен удар я прати във вратата на Елтон.

В 15-та минута Форлан изпусна идеална възможност да отбележи втори гол за „дюшекчиите”, а три минути по-късно бе отменен гол на Лисандро Лопес заради засада.

Порто успя да изравни резултата в 21-та минута, когато Лисандро Лопес получи извеждащо подаване зад гърба на отбраната на Атлетико и той с хубав удар под плонжа на Лео Франко прати топката в мрежата за 1:1.

Последваха силни минути за Порто и пропуски на Хълк, Кристиан Родригес и Лисандро Лопес.

Атлетико стигна до втори гол във втората минута от даденото от съдията Хауърд Уеб продължение на първото полувреме, когато Диего Форлан стреля от границата на наказателното поле на Порто, след което Елтон сбърка фатално и топката влезе в мрежата за 2:1.

Второто полувреме започна със сериозен натиск на Порто и футболистите на португалския отбор стигнаха логично до изравнително попадение.

В 71-та минута след центриране в наказателното поле на Атлетико, защитниците на „дюшекчиите” сбъркаха фатално и изпуснаха Лисандро Лопес, който отблизо изравни резултата.

В последните минути на срещата Диего Форлан изпусна на два пъти да отбележи победно попадение за Атлетико Мадрид.

Реваншът е на 11 март на стадион „Драгао”, като Порто има сериозно предимство от двата гола отбелязани на „Висенте Калдерон”.