Воденият от българския специалист Станимир Стоилов тим на Астана се класира за третия квалификационен кръг на Шампионската лига, след успех над словенския Марибор с 3:1 и с общ резултат 3:2 продължи напред.

Още в 12-ата минута домакините откриха резултата. Жуков стреля опасно към Ханданович, той отби, но кълбото попадна в Джолчиев, който не сбърка. Така резултатът от двата мача стана 1:1, след като Марибор спечели първата среща с минималното 1:0.

Гостите успяха да се доберат до равенството в 39-ата минута. Тогава Райчевич се разписа след центриране от корнер и наказа грешка на вратаря Логиновски.

Домакините отново взе аванс от един гол, след като Каняс се разписа в 43-ата минута с шут от далечна дистанция. Така домакините се оттеглиха с гол аванс, но той все още не беше достатъчен за класиране на момчетата на Стоилов.

В 58-ата минута Твумаси се разписа за 3:1, което класираше Астана напред в Шампионската лига. В 67-ата минута голмайсторът на второто попадение за Астана Каняс получи втори жълт картон и напусна терена.

До края на двубоя домакините успяха да съхранят преднината си и се класираха за третия квалификационен кръг на Шампионската лига, където ще играят с финландския ХИК Хелзинки.