Авторитетният испански вестник „АС” се диви на бройката бразилци, играещи в отбори от Шампионската лига – 98-ма.

В разработката преди днешните срещи в Лигата се отбелязва, че южноамериканската държава е пласирали в 98 състезателя в груповата фаза.

„Този турнир е от най-високо ниво. Много е хубаво, че ние сме с 98 представителя. Тази бройка е невероятна”, отбелязва пред „Газета дело спорт” Кака от Милан.

„АС” допълва, че бразилците в Лигата можеше да бъдат и сто, ако Интер беше картотекирал Адриано, а Пато бе получил права да играе за Милан.

Традиционно, най-много момчета от Бразилия има в португалските отбори. Спортинг Лисабон разполага със седем футболисти от страната петкратен световен шампион.

Изненадващо второто място по този показател е за Шахтьор Донецк. Украинският шампион има в своите редици шестима от страната на кафето, колкото и актуалният носител на трофея Милан.

В Шампионската лига са картотекирани общо 773 играчи. Французите са на второ място с 64 представители сред футболистите в Лигата. Италия е трета с 55-ма, четвъртото място е за Испания с 53. Голямата петица завършва с Германия, като немците в Шампионската лига наброяват 38.