Арсенал, Валенсия и Бенфика станаха поредните три отбора, осигурили си място в групите на Шампионската лига.

Арсенал постигна успех с 3:0 на собствения „Емирейтс стейдиъм” над Спарта Прага. Томаш Росицки покруси своите чешки сънародници, след като откри резултата в 7-та минута, след пас на Тио Уолкът. В 82-та минута Сеск Фабрегас подпечата победата на Арсенал, с попадение от центъра на наказателното поле. Крайният резултат оформи новото попълнение Едуардо Да Силва в 89-та минута с хубав изстрел от воле от малко разстояние.

Валенсия победи за втори път Елфсборг, този път като гост с 2:1 и така с общ резултат от 5:1 продължава напред. Защитникът Иван Елгера откри изненадващо резултата още в петата минута, но след половин час игра Александерсон успя да изравни. Домакините играха много равностойно и съумяха да удържат равенството до самия край на срещата. Тогава голмайсторът на Валенсия Давид Вия се оказа най-съобразителен и прати топката в мрежата, за да донесе победата на испанския тим.

Бенфика се наложи с 1:0 като гост на Копенхаген и също ще намери място в групите на Лигата. След 2:1 в Лисабон, „орлите” се наложиха и на датска земя, благодарение на ранно попадение на Кацуранис, още в 17-та минута.

Жребият за групите е утре от 19 часа.