Отборът на Арсенал нямаше никакви проблеми срещу гостуващия Виляреал и се наложи с класическото 3:0, с което си осигури участие на полуфиналите в Шампионската лига. В първия мач на стадион „Ел Мадригал” двата тима не успяха да излъчат победител, завършвайки 1:1.

Така с общ резултат 4:1 възпитаниците на Арсен Венгер стигат до предпоследното стъпало преди финала, където ще срещнат друг английски тим – Манчестър Юнайтед. Тази вечер „червените дяволи” с Димитър Бербатов в състава си, записаха минимален успех с 1:0 над Порто и въпреки колебливата игра в първия мач и равенството 2:2 продължават напред.

Младият английски национал Тио Уолкът даде преднина на своя тим още в шестата минута на срещата. След комбинация с Сеск Фабрегас, Уолкът прехвърли технично вратаря на гостите Диего Лопес за 1:0. Арсенал продължи да играе по-активно и успя да направи няколко положения пред вратата на Виляреал, но Адебайор и Фабрегас нямаха късмет пред гола.

През второто полувреме отборът на Арсенал отново бе пълен господар на терена и заслужено добави нови два гола в актива си. Първо Адебайор се разписа след час игра, възползвайки се отлично от перфектен пас на Робин Ван Перси. Холандецът също записа името си сред голмайсторите девет минути по-късно, когато вкара от дузпа.

Наказателният удар бе отсъден за нарушение на Егурен в наказателното поле, а след репликиране на главния арбитър, бранителят получи и в тори жълт картон, с което трябваше да напусне играта принудително.

Това окончателно предреши крайния изход на мача, а мениджърът Арсен Венгер реши да запази звездите си, заменяийки и тримата си голмайстори.

На полуфиналите Арсенал гостува в Манчестър на 29 април, а на 5 май е реваншът в Лондон. В другата двойка един срещу друг се изправт тимовете на Челси и Барселона.