Арсенал разби АЗ Алкмаар с 4:1 в среща от група Н на Шампионската лига и уверено води в класирането с 10 точки. „Топчиите” изиграха пореден силен мач на своя „Емирейтс” и се откъснаха на върха. Стандарт Лиеж пък продължава да мечтае за класиране в следващата фаза, след като победи с 2:0 Олимпиакос и вече има четири точки в актива си, докато гърците са с шест. Последен в група Н остана шампионът на Холандия АЗ Алкмаар само с две спечелени точки до момента.

Арсенал показа обичайния си хубав футбол и не остави никакъв шанс на АЗ Алкмаар, като гостите твърде рядко поглеждаха към вратата на Алмуния. Спечелените три точки пратиха „артилеристите” вече с единия крак в следващата фаза, а и предвид борбата надолу в таблицата, момчетата на Арсен Венгер могат да се чувстват доста комфортно. Избраният за играч на месеца в Англия Сеск Фабрегас реализира две от попаденията, като откри в 25-та минута, а след това се разписа и в 52-та. Самир Насри се отчете сред голмайсторите точно преди почивката, с рейд от своята запазена марка. Абу Диаби пък завърши по конец една бърза контраатака на Арсенал за четвъртия гол в 72-та минута.

Лондончани продължиха да търсят още попадения до самия край на двубоя, но Джеремайн Ленс върна почетен гол в тяхната врата в 82-та минута.

В мразовитата Белгия, Стандарт Лиеж доминираше над Олимпиакос, и взе първа победа в група Н с 2:0. По този начин двата състава ще могат да си оспорват второто място в групата, макар и все още да има заплаха и от страна на АЗ Алкмаар. Успех за гърците можеше да направи битката в последните две срещи безсмислена, но Олимпиакос не съумя да покаже своята игра, за да проправи път напред.

Двубоят не предложи много емоции, особено през първото полувреме, но двата гола стигнаха напълно за радостта на домакините. В 31-та минута Диудон Мбокани бе точен за 1:0, а Олимпиакос загуби един от основните си футболисти Лучано Галети, който напусна контузен. Стандарт не бе особено стабилен в защита, но гръцките играчи не намираха пролуките, и не съумяваха да създават чисти голови положения.

След почивката Олимпиакос осъществи очаквания натиск, но така и не успя да преодолее Синан Болат. В крайна сметка Лиеж стигна и до второ попадение, след като използва пространствата, оставени от втурналите се в атака гости. Милан Йованович подпечата успеха на Стандарт в 88-та минута, оформяйки крайното 2:0.