Луис Арагонес стартира с победа в първия си официален мач начело на турския вицешампион Фенербахче. „Фенерите” победиха с 2:0 МТК Будапеща на своя „Шокрю Сарачоглу” в мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

Дебют с „жълто-черната” фланелка направи и новият испански нападател в отбора Даниел Гуиса, който обаче не успя да се разпише.

Роберто Карлос откри резултата в 16-та минута, а Селчук удвои преднината на домакините в 59-та минута.

Реваншът е след седмица в Будапеща, а шансовете на МТК да преодолее именития си съперник са доста малки.

Датският Олборг вече мисли за жребия от третия квалификационен кръг на Шампионската лига, след като разби с 5:0 босненския шампион Модрича. Точни за датчани бяха Йохансон, Якобсен, Бремер, Дуе и Кака.

Спарта Прага победи молдовския Шериф Тираспол с 1:0 като гост. По този начин чехите имат попадение на чужд терен преди реванша след седмица. Единственият гол в мача отбеляза Кладрубски в 74-ата минута на двубоя, който се игра на стадион „Шериф” в Тираспол.

Финландският отбор на Тампере Юнайтед загуби с 1:3 у дома от словашкия Артмедия.

Гостите откриха резултата още в 9-ата минута чрез Поспеч, но в 16-ата Яри Ниеми изравни. Само четири минути по-късно Обзера отново даде преднина на Артмедия, а в самия край на срещата Пирошка оформи крайното 1:3.

Бейтар Йерусалим успя да обърне Висла Краков и да постигне минимална победа с 2:1 в първия сблъсък между двата отбора.

Поляците поведоха в 28-та минута чрез Брожек, но през второто полувреме Барочиян бе точен на два пъти в 61-та и 79-та минута, а гостите завършиха мача и с човек по-малко, след като в 89-та минута Жиенчук бе изгонен.

ИФК Гьотеборг завърши 1:1 с Базел, като гостите поведоха в 25-та минута чрез Хугел, но в 32-та Олсон изравни резултата и по този начин запази шансовете на шведския отбор, въпреки че реваншът е на стадион „Санкт Якоб” на 6-и август.