АПОЕЛ Никозия с Живко Миланов в редиците си е само на крачка от груповата фаза на Шампионска лига, след като по инфарктен начин се класира за плейофите на най-престижния европейски клубен турнир.

В изключително драматичен двубой АПОЕЛ победи Розенборг с 3:0 като и трите попадения паднаха в добавеното време на двубоя.

До 91-ата минута норвежците се виждаха в следващата фаза, след като резултатът бе 0:0, а общият 2:1 в тяхна полза.

В първата от 6-минутното добавено време обаче кипърският гранд вкара скъпоценен гол чрез Янис Яниотас, който с шпагат засече пас по земята на бившия играч на Ботев Пловдив Вандер Виейра.

Именно Вандер реши всичко, след като в 6-ата минута на добавеното време получи пас от Яниотас и на свой ред реализира за 2:0.

Продължението бе удължено и имаше време за още един гол. След грешка в отбраната на Розенборг, Томас Де Винсенти засече от въздуха и прати топката в опразнената врата.

Живко Миланов игра през целия мач, а сега той и неговите съотборници ще очакват жребия за плейофите със спокойствието, че дори да отпаднат, ще играят в групите на Лига Европа.

От Шампионската лига отпадна Динамо Тбилиси, който загуби с 0:1 домакинството си на Динамо Загреб. Общият резултат е 3:0 за хърватският гранд. Българският национал на тима от Тбилиси Стефан Велев не успя да помогне на съотборниците си, тъй като бе контузен.

Виктория Пилзен продължава в плейофите след 1:1 като гост на азербайджанския Карабах. Първият двубой в Чехия бе 0:0 и така само голът на чужд терен позволи на Виктория да си осигури място в следващата фаза.