Италианският треньор на Реал Мадрид Карло Анчелоти очаква от тима си да сътвори нещо специално във финала на Шампионската лига срещу Атлетико Мадрид в събота. „Отборът беше фантастичен до момента в Шампионската лига, а сега имаме възможността да се запишем в историята на клуба“, коментира Анчелоти пред репортери. „Не сме обсебени от мисълта за това, но определено сме мотивирани. Ще използваме цялата си енергия, за да спечелим“, добави Карло Анчелоти.

„Ще е трудно, но все пак, за да спечелим ще трябва да се потрудим. Имаме нужда от помощта на нашите фенове. Страховете не са нещо добро. Ще се придържаме към тактиката и трябва да сме концентрирани“, заяви още италианският специалист.

„Атлетико показа, че те са много качествен тим. Няма фаворити в предстоящия финал. Може би все още са в еуфория от спечелената титла в първенството, но ние сме готови да ги победим, защото до момента играем наистина добре“, каза Анчелоти.

Той говори още за Пепе и Карим Бензема, които са под въпрос за финала. „Пепе и Бензема са играчите, за които се тревожим. Аз съм реалист и към момента те не могат да играят. Но има още няколко дни за крайното решение. Ако Пепе не може да играе, то Варан ще заеме мястото му. Колкото до Бензема, то разбираме, че играчът не е на 100% готов, но ако има здравословни проблеми, наистина е по-добре, ако не играе“, сподели още Карло Анчелоти и потвърди, че Бейл и Роналдо ще играят във финала.