Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти се изказа ласкаво за Лудогорец по време на пресконференцията си преди двубоя от Шампионската лига във вторник вечер.

„Сигурен съм, че Лудогорец ще се бори за своето утре. Те ще искат да с представят добре, вероятно ще искат точка или точки. Лудогорец търси своите шансове за класиране в Лига Европа. Това е тим, който играе много бързо в предни позиции, преливат бързо“, коментира българският шампион Карло Анчелоти.

„Не се притеснявам с вратарския пост. Когато имам възможност давам шансове и на Кейлор. Той тренира също много добре. Работи много добре, много е сериозен, така че заслужава шансове“, продължи италианецът на днешната си пресконференция.

Анчелоти бе питан и за предстоящото световно клубно първенство, на което Реал ще участва след 20-ти декември. „До този момент ни остават още два мача, така че мислим за тях. Разбира се, това първенство не ни е излизало от главите. Спечелихме Шампионската лига, а ако спечелим и този турнир ще изпратим една страхотна година. Ще се радвам, ако стане, но сега мислим за другите мачове“.

„Представянето на Роналдо е фантастично, невероятно. И друг път съм коментирал, че неговата амбиция е извънземна. Той винаги иска да печели за себе си, за клуба, за съотборниците си и за феновете. Той и Рамос винаги искат да са на топ ниво“, сподели Анчелоти на своя брифинг преди мача с Лудогорец.

Италианецът коментира и проблемите, които има с контузени футболисти, както и положението на Кедира в Реал.

„Той има проблеми от удар с главата. Ударът на главата не е нещо толкова просто. Тази седмица изобщо няма тренира. Не мога да не отбележа, че Кедира няма много късмет в последно време. Контузи се на мач на националния отбор, сега пак има проблем. Хамес също е контузен. Направихме изследвания, които показаха, че има травма на прасеца, която не е много сериозна, може и да се оправи за финала на световното клубно първенство. Модрич ще е готов за следващата година“.

„Роналдо е в много добро състояние, но утре ще видим кои ще играят. Тренировките са ни доста кратки, защото програмата е сгъстена. Ще извадим подготвен състав“, завърши Анчелоти.

Стефан Стоянов, специален пратеник на Дарик радио в Мадрид