Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти вярва, че основният фаворит за спечелване на титлата в Шампионската лига е миналогодишният носител на трофея Байерн Мюнхен. „Кралският клуб“ е устремен да спечели рекордната си 10-а купа от турнира, но призна, че германският колос ще бъде най-сериозната пречка за това. За последно Реал завоюва отличието през 2002 година.

„Самата възможност да спечелим 10-ата титла в Шампионската лига ни мотивира страшно много. Ще направим всичко по силите си, за да я спечелим. Всеки един тим, който е стигнал до тази фаза е опасен противник, но Байерн е фаворитът на букмейкърите“, заяви Карло Анчелоти.

Байерн има преднина от 20 точки на върха в Бундеслигата и е на път да се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига, след като в първи осминафинален сблъсък надделя с 2:0 над Арсенал на „Емиратс“.

Байерн е настоящият носител на трофея в Шампионската лига, като на финала баварският колос надви Борусия Дортмунд с2:1, а преди това отстрани Барселона с общ резултат 7:0.