Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти подкрепи сънародника си Марио Балотели и заяви, че проблемите на Ливърпул не се дължат на нападателя. Бившият футболист на Милан е силно критикуван за представянето си и слабите резултати на „червените“ от началото на сезона. След трансфера си през лятото на стойност 16 млн. паунда, Балотели има едва два гола за тима на „мърсисайдци“, като нито един от тях не е във Висшата лига. Това доведе до сериозни критики от страна на феновете на тима, но според Анчелоти те не са основателни.

Италианският специалист вярва, че проблемите на английския тим се коренят другаде и мениджърът Брендън Роджърс трябва да промени стила на игра, за да има някакъв успех.

„Не мисля, че проблемите, които има Ливърпул напоследък се дължат на Марио Балотели. Прекалено много се говори за него. Балотели е класен футболист, който се присъедини към отбор, на който му липсват головете на Суарес и трябва да промени стила си на игра“, коментира Анчелоти.

Реал Мадрид посреща Ливърпул в мач от груповата фаза на Шампионската лига утре. В предишния двубой между двата тима на „Анфийлд“, „кралския клуб“ победи с лекота с 3:0.