Легендарният шотландски нападател Али МакКойст призна пред „Сънди Мейл”, че все още му се повдига, като си спомни загубата на Рейнджърс от Левски в Шампионската лига преди 13 години.

През сезон 1993/94 година българите отстраниха тима от Глазгоу във втория предварителен кръг на турнира, след като бяха загубили с 2:3 в първия мач на Айброкс и победиха с 2:1 на реванша в София след гол на капитана Николай Тодоров – Кайзера с топовен изстрел в последните секунди.

„Все още си спомням болезненото чувство в стомаха ми и ако мисля за това достатъчно дълго, мога да почувствам това гадене отново”, откровен е МакКойст.

„Все още пазя снимка на Арчи Нокс със забита глава в терена. Всички други на пейката се бяха хванали за главите. Това беше безобразна загуба, но когато не играеш в Европа, остава да се фокусираш върху титлата.”

През този сезон Рейнджърс изненадващо отпадна във втория предварителен кръг на Шампионската лига от Каунас след равенство 0:0 в Литва и домакинска загуба с 1:2 на реванша.

„Сега е същото с Каунас. Ако това не се помни, значи няма никаква полза и има всички шансове да се случи отново. Никога няма да забравя Левски, а Каунас също беше толкова лошо”, каза още легендарният шотландски нападател.

Али МакКойст е носител на Златната обувка през 1992 и 1993 година. Той игра за Рейнджърс от 1983 до 1998 година и спечели десет титли, като има над 350 гола за сините от Глазгоу.