Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри беше разочарован, но и в същото време с високо вдигната глава след загубата на тима му във финала на Шампионската лига. "Старата госпожа" падна с 1:3 от Барселона, но показа много силна игра. 

Специалистът отдаде поражението в този сблъсък най-вече на липсата на опит в такива големи мачове на неговите футболисти. Според него, фатален е бил моментът на втория гол на каталунците. 

"В този мач си пролича колко ни липсва опитът. Имахме страхотен сезон, спечелихме всичко и точно когато летяхме по терена и търсехме пълния обрат, допуснахме много глупав гол. След него тръгнахме пак да търсим изравняване, но съперникът ни има трима велики играчи в нападение, които могат да те накажат във всеки един момент."

"Третият им гол падна, когато всичко беше свършило. Но вторият дойде в момент, в който диктувахме играта и обстоятелствата, при които го допуснахме, бяха неописуеми. Позволихме на Барса да ни изненада на контраатака, когато търсехме гола си."

"И въпреки всичко, аз си мисля, че направихме един велик сезон. Спечелихме Купата, спечелихме скудетото, играхме финал в Шампионската лига... Какво повече можехме да направим? Стигнахме далеч, но сега ще ни е по-тежко."

"През следващия сезон целта ни ще е да се задържим в Топ 8 на големите отбори в Европа. Така ще станем по-силни не само в Шампионската лига, но и в Италия", сподели Алегри малко след края на двубоя.