Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри направи интересен коментар по повод предстоящият четвъртфинал от Шампионската лига срещу Барселона. Италианецът настоя, че има красота и в изкуството на защитния футбол, какъвто неговият тим със сигурност ще трябва да покаже срещу съперник като каталунците.

Определено италианският гранд ще влезе в по-добро настроение след победата с 2:0 над Киево в Серия А през уикенда. Барса от своя страна загуби с 0:2 от Малага на домашната сцена и вече изглежда, че сякаш няма как да догони лидера Реал Мадрид.

Първият мач е във вторник на „Ювентус Стейдиъм“, което ще е отговорна задача за торинци. „Трябва да се чувстваме готови, тъй като това е четвъртфинал, а – с цялото ми уважение към Барселона – ние сме длъжни да вярваме, че можем да продължим. Трябва да покажем най-доброто и в двете срещи, както в атака, така и в защита“, каза Алегри.

„Загубата им от Малага не значи нищо, Барселона е свикнал да играе в мачове с огромен залог. Ние излизаме от серия тежки мачове и бяхме малко уморени срещу Киево. Вече мислим за Барселона, но просто защото това е следващият ни мач.“

„Когато разполагаш с Лео Меси, Неймар, Луис Суарес и Андрес Иниеста, да не споменавам и други, рядко се случва да имаш слаб мач. Трябва да бъдем на ниво, да сме готови да атакуваме и в същото време да се браним, когато е нужно. Футболът е много проста игра – атакуваш и се браниш. Нуждаеш се и от двете фази. Не е срамно да си добър в защита, всъщност това е също толкова красиво колкото и да градиш атака“, заяви Алегри.