Масимилиано Алегри сподели и задоволство, и разочарование след загубата на Ювентус с 2:4 срещу Байерн Мюнхен в среща-реванш от осминафиналите на Шампионската лига по футбол.

Старши треньорът на италианците похвали своите футболисти за доминацията през първите 70 минути, в които Юве водеше с 2:0, но критикува дребните грешки, довели до изравняването и в крайна сметка загубата в продълженията.

"Справихме се добре. Това беше много труден тест за нас и ние бяхме отлични през първите 65 минути, в които създадохме много положения за гол. В края обаче допуснахме огромни грешки, при които можехме да бъдем далеч по-прецизни. Разочарован съм от това, но в крайна сметка такива неща се случват във футбола", сподели Алегри.

"Водехме 2:0 и пропуснахме трети гол в минутите, в които играехме най-силно. Попадението на Левандовски падна при едно от малкото положения, които Байерн създаде, но и при този развой на мача ние имахме шансове да спечелим. Едновременно съм доволен и разочарован, защото 70 минути бяхме много силни. Футболът обаче е игра на малките детайли, един от които видяхте при атаката на Байерн за гола на Мюлер в добавеното време."

"Никой не очакваше от нас да играем по подобен начин в Мюнхен. Загубихме, но можем да бъдем горди от представянето ни. Сега ни остава да се концентрирахме върху вътрешното първенство и да чакаме следващия сезон в Шампионската лига", заяви Алегри след мача./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS