Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри заяви, че промените в клуба през лятото са били наложителни. „Бианконерите“ бяха напуснати от звездите си Карлос Тевес, Артуро Видал и Андреа Пирло, а това се отрази на представянето на английския шампион.

„Винаги е трудно да повториш подобен сезон, особено този, който имахме миналата година. Висчки решихме, че е време за промяна. Тевес пожела да се върне в Аржентина, Видал пожела да отиде в Байерн, а Пирло реши да си пробва късмета в САЩ“, коментира Алегри преди първия двубой на тима в Шампоионската лига срещу Манчестър Сити във вторник.

„В момента имаме някои талантливи играчи, но трябва да работим и да се развиваме, както индивидуално, така и като отбор. Всеки сезон, всяка година е трудна, но най-важното е да се опитваме да се развиваме във всеки един ден. Манджукич бележи за всеки един отбор, в който е бил, така че вярвам, че ще направи страхотни неща за нас тази година. Той трябва да бъде пример за нашите нападатели. Те са по-млади, така че той има повече отговорности“, каза още той.