Холандският гранд Аякс продължи към четвъртия кръг на Шампионска лига, след като надви с 3:2 гръцкия шампион ПАОК Солун на реванша в Амстердам. Първата среща в Гърция завърши наравно – 2:2, а два гола за Аякс вкара сърбина Душан Тадич. Николас Таляфико беляза другото попадение, а двата гола за ПАОК бяха дело на Диего Бисесвар.

Интересен факт е, че двата гола на Тадич дойдоха след изпълнение на дузпи, но сърбинът също така и пропусна още един наказателен удар.

Пръв на „Йохан Кройф АренА” удари ПАОК, след като Бисевсар наказа слаба игра на защитата на Аякс в 24-ата минута. Шест по-късно пък Давид Нерес бе съборен в наказателното поле, но Тадич пропусна дузпата, след като Александрос Паскалакис спаси.

В самия край на полувремето холандците получиха втора дузпа за игра с ръца, но този път Тадич бе безпогрешен – 1:1. В 78-ата минута крайният бранител Таляфико засече центриране от корнер с глава и изведе Аякс напред, за да може пет по-късно Тадич да вкара втория си гол от дузпа. В добавеното време на срещата Бисевсар върна още втори гол за ПАОК, но за трети, който щеше да класира южните ни съседи напред в турнира, време не остана.