Отборът на Аякс получи забрана да продава билети на привържениците си за визитата на Челси в двубой от груповата фаза на Шампионската лига следващия месец заради проблеми с публиката по време на гостуването на Валенсия, съобщиха от УЕФА.

Европейската футболна централа глоби амстердамци с 50 000 евро заради поведението на техните фенове по време на класическия успех с 3:0 на „Местая“ по-рано този месец и допълнителни 18 000 евро за „неприемливо поведение на тима“.

„Дисциплинарната комисия реши да забрани на Аякс да продава билети на своите привърженици за следващото гостуване в груповата фаза на Шампионска лига“, споделиха от УЕФА в свое изявление. Холандският шампион, който получи 30 дни, за да се свърже с Валенсия и да реши въпроса относно щетите на „Местая“, каза в свое изявление, че ще помоли УЕФА за повече информация. Лидерът в група Н Аякс пътува до „Стамфорд Бридж“ на 5 ноември.

Европейската футболна централа наложи същото наказание и на Айнтрахт Франкфурт за гостуванията на германския тим на Стандарт Лиеж на 7 ноември и на Арсенал на 28 ноември. Франкфурт бяха обвинени в редица нарушения, свързани с проблеми с публиката, както и за закъсняло начало на двубоя при успеха над Витория Гимараеш с 1:0 по-рано през октомври. /БГНЕС