Старши треньорът на Зенит Дик Адвокаат не успя да проумее, как след като неговитя отбор е създал толкова положения, не е успял да победи БАТЕ Борисов. Кошмарът на Левски измъкна точката като гост от носителя на Купата на УЕФА (1:1) в среща от груповия етап на Шампионската лига.

„По принцип сега мога да повторя спокойно думите си след мачовете с Ювентус и Реал. Контролирахме играта, създавахме положения, но не успявахме да реализираме. А както знаете, ако не вкараш, ти вкарват”, сподели на пресконференцията след мача Адвокаат.

„Учудих се, след като чух от някои хора, че не сме създавали положения. Имахме девет или десет добри положения, от които трябваше да вкараме поне две-три. Като треньор се опитвам да си обясня, защо не можем да вкараме, след като създаваме толкова положения, но до този момент отговор не съм намерил”, добави наставникът на Зенит.

„Не мога да вкарвам вместо футболистите. Когато бях млад – да, реализирах, но вече не мога. БАТЕ е агресивен отбор, който се опита да ни изненада чрез контраатаки”, завърши Дик Адвокаат.