Истински ад за Лацио подготвят феновете на Динамо Букурещ за утрешната среща реванш от третия предварителен кръг на Шампионската лига.

 

Вдъхновени от равенството 1:1 в Италия, феновете на кучетата вече изкупиха всички 48 000 билета за Националния стадион Лиа Манолиу и очакват римляните да бъдат победени, каквото е настроението и сред играчите на румънците.

 

„Ще трябва да бъдем много внимателни отзад и да не им оставяме никакви пространства за контраатака” – каза капитанът Клаудиу Никулеску – „Това не означава, че ще играем за нулево равенство, защото това би било самоубийство. Убеден съм, че ще ги изненадаме поне веднъж.”

 

„Участвал съм в много мачове с голямо напрежение и смятам, че напрежението върху Лацио отколко върху нас” – каза вратарят-ветеран Богдан Лобонт – „Резултатът няма значение. Всичко, което има значение е да се класираме. Надявам се феновете да бъдат 12-тият играч на Динамо.”

 

Кучетата получиха разрешение да отложат мача си от първенството срещу Фарул Констанца и играчите ще бъдат по-отпочинали от колегите си от Лацио, които в събота направиха 2:2 с Торино на старта на Серия А.

 

Динамо има големи проблеми с травми. Контузени са Янис Зику, Козмин Моти, Флавиуш Стойчан и Адриан Скарталче, а под въпрос са още четирима играчи.

 

Със сигурност няма да играят Лучиан Гойан, който бе изгонен по време на двубоя в Рим и отстраненият по дисциплинарни причини Фабрис Фернандес.