Двойно повече от най-добрия футбoл ще имат възможност да гледат по телевизиите Диема и Диема 2 футболните запалянковци със старта на излъчването на УЕФА Шампионска лига на 18-19 август.

По време на груповата фаза на турнира всеки вторник и сряда ще бъдат излъчвани общо 4 мача на вечер. Всяка една от телевизиите Диема и Диема 2 ще предава по един мач на живо и един на запис.

Зрителите на Диема и Диема 2 ще получат най-задълбочените анализи и коментари и тази година от общо коментарно студио за двете телевизии. Новият водещ на студиото УЕФА Шампионска Лига ще бъде Петър Виденов - до момента отразявал мачовете от Английската висша лига. Той ще посреща едни от най-добрите български футболисти и треньори в специално изграденото за целта студио с нов декор. Отново с помощта на телестратор ще бъде коментирана детайлно играта на съперниците в състезанието.

Ексклузивни материали и интервюта от мястото на събитието ще предложат на футболните запалянковци Диема и Диема 2. Екип на телевизиите ще отразява на живо мачове във финалната фаза на турнира, която ще се проведе през пролетта на 2010.