На 29 май 1991 година в Бари Цървена Звезда, начело с Люпко Петрович, печели Шампионската лига и по този начин завинаги поставя името си сред най-великите отбори в Европа.

Това е най-големият успех в историята на „звездашите”, които стават едва вторият отбор от Източна Европа, печелил КЕШ. Успехът на Звезда до голяма степен се дължи на старши треньора Люпко Петрович, който по-късно води българските Левски и Литекс.

През славната 1991 година сръбският тим, воден от звездата си Драган Стойкович – Пикси, стига до финала без загуба. Въпреки това фаворит в сблъсъка в Бари е Олимпик Марсилия.

Двубоят между двата тима преминава много скучно, противно на очакванията за интригуващ сблъсък. В крайна сметка двата отбора не успяват да си отбележат гол след 120 минути и се стига до дузпи. При 11-метровите удари „звездашите” печелят с 5:3 и по този начин вдигат трофея.

17 години след триумфа положението в тима не е никак розово. През този сезон Звезда не спечели нито един трофей, а интересното е, че за нов наставник на тима се спряга Христо Стоичков.