Отборът на Ливърпул бързо забрави поражението си от Суонси с 1:3 от миналия уикенд, след като на свой терен надигра гостуващия Уотфорд с 2:0 в среща от 37-ия кръг. Мениджърът на „червените“ Юрген Клоп очаквано даде почивка на голяма част от титулярите след реванша от Лига Европа срещу Виляреал през седмицата. Филипе Коутиньо, Алберто Морено и Симон Миньоле бяха единствените, които запазиха местата си, а въпреки наличието на доста резерви в стартовата единадесеторка мърсисайдци се пребориха за трите точки.

„Стършелите“ в никакъв случай не играха като обречени на „Анфийлд“. Още в 8-ата минута Одион Игало показа креативност в опита си да преодолее Симон Миньоле. Нигериецът открадна топката около централния кръг в половината на Ливърпул и веднага отправи прехвърлящ шут, който за малко не намери целта.

Отговорът на домакините беше добра акция отляво, при която Коутиньо с финтове си отвори пространство за стрелба от 11-12 метра. Изстрелът на бразилеца премина поне на метър покрай левия стълб.

В 25-ата минута Уотфорд организира опасна контраатака чрез Икечи Аня, който пробяга поне 50-60 метра с топка в крака. Шотландският национал премина през Шкъртел в наказателното поле, но вместо да центрира, реши да играе сам и да стреля над вратата.

Ливърпул откри резултата в 35-ата минута, когато бързо изпълнение на фаул закара топката в краката на Коутиньо. Той центрира към наказателното поле, където Кристиан Бентеке свали с глава, а Джо Алън налетя от втора позиция и плъзна кълбото покрай вратаря – 1:0.

В началото на второто полувреме домакините имаха идеален шанс да удвоят преднината си. Бентеке бе изведен отляво в наказателното поле и с хубав пас по тревата намери Коутиньо пред вратарското поле. Бразилецът обаче изобщо не нанесе изстрел към вратата, а докосната от него топка продължи към тъч линията.

Впоследствие плеймейкърът на Ливърпул бе сменен от Роберто Фирмино, който вкара за 2:0 в 75-ата минута. Бившият ас на Хофенхайм се разходи с топката между няколко защитници на Уотфорд и стреля в обратния ъгъл, а вратарят Гомеш реагира със закъснение и позволи на изстрела да мине под плонжа му – 2:0.

Три минути преди края Джордан Айб изпусна идеален шанс за дебютния си гол във Висшата лига. Страхотна комбинация между Лукас Лейва и Фирмино позволи на последния да центрира отдясно, а макар и от остър ъгъл, Айб не можа да порази празната врата, улучвайки гредата.

Така Ливърпул събра 58 точки в актива си и се намира на 2 зад 6-ия Саутхемптън. „Червените“ обаче имат и един отложен мач – дерби с Челси, което ще се играе в средата на седмицата, а изходът от него може сериозно да промени динамиката в битката за местата в топ 6.