Манчестър Юнайтед направи пълен обрат и победи с 2:1 Челси в дербито на 28-мия кръг на Висшата лига на Англия. Много силен мач за "червените дяволи" направи бившият нападател на лондончани Ромелу Лукаку, който се отчете с гол и асистенция за победното попадение на Джеси Лингард. Точен за Челси пък бе бразилецът Уилиан.

Срещата на "Олд Трафорд" започна с отлична възможност за гостите от Челси, които можеха да открият резултата още в четвъртата минута. Маркос Алонсо центрира от левия фланг остро и топката достигна до Алваро Мората, който с десния крак нацели напречната греда на вратата, пазена от Давид де Хеа. Постепенно Юнайтед заигра по-добре и последваха няколко положения пред вратата на Тибо Куртоа.

При най-чистото от тях Алексис Санчес стреля слабо в ръцете на белгиеца в 28-мата минута. В 32-рата минута Челси поведе след отлична контраатака. Уилиан пое топката пред собственото си наказателно поле, комбинира с Еден Азар, който върна към непокрития бразилец и за Уилиан не бе никакъв проблем да открие резултата. Радостта на Челси обаче се запази сравнително кратко, след като в 39-ата минута Манчестър Юнайтед изравни.

Ромелу Лукаку се пребори за топката около дъгата на наказателното поле на Челси, тя достигна Алексис Санчес, който я подаде на Антони Марсиал, който пък от своя страна я върна с едно докосване към Лукаку и за белгиеца не бе проблем с техничен удар с левия крак да изравни за 1:1.

Второто полувреме започна на по-ниски обороти, но повечете възможности отново бяха за домакините. В 68-мата минута Лукаку можеше да вкара зрелищен гол, но страничната ножица, която опита, бе спасена със сетни сили от Куртоа. Натискът на Юнайтед се увенча с успех в 75-ата минута, когато Лукаку центрира с левия крак от ъгъла на наказателното поле към непокрития Джеси Лингард и за влезлия като смяна полузащитник остана само да насочи с глава топката във вратата на Челси за 2:1.

В минутите до края Челси натисна съперника си и гостите имаха справедливи претенции към съдийската бригада в 86-ата минута. Тогава Алваро Мората получи топката в наказателното поле, овладя я и я прати с удар с левия крак в мрежата на Де Хеа.

Още преди удара обаче бе маркирана засада, макар и повторенията да показаха, че такава по-скоро няма.

С победата Манчестър Юнайтед събра 59 точки и излезе на второ място в класирането с две точки повече от третия Ливърпул и на 13 зад лидера Манчестър Сити, който е и с мач по-малко. Челси пък излезе от топ 4, като играчите на Антонио Конте вече са пети в подреждането с 53 точки, две по-малко от четвъртия Тотнъм.