Ливърпул – Манчестър Сити 1:1 /първо полувреме/, 23-ти кръг Висша лига, „Анфийлд“.

Двубоят започна по перфектен начин за Ливърпул, който поведе в резултата в 9-та минута. Фернандиньо не успя да спре Алекс Окслейд-Чембърлейн, който се измъкна между трима футболисти на Манчестър Сити, след което с диагонален удар от около 20 метра вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Едерсон.

Лерой Сане отправи далечен удар в 23-та минута, след което топката рикошира в тялото на Деян Ловрен и премина встрани от левия стълб на вратата на Лорис Кариус.

Фабиан Делф се опита да отнеме топката от Алекс Окслейд-Чембърлейн в 26-та минута и направи шпагат, но получи контузия в коляното. Той получи медицинска помощ от лекарския екип на Манчестър Сити и се опита да продължи участието си в мача, но не успя и бе заменен принудително в 31-та минута от Данило.

Кевин Де Брюин пробва да изненада Кариус с далечен удар в 35-та минута, но вратарят на Ливърпул не бе затруднен и спаси.

Манчестър Сити успя да изравни резултата в 40-та минута, когато Кайл Уокър намери с отличен извеждащ пас Лерой Сане, който финтира първо Джо Гомес, а след това и Жоел Матип. Германският футболист стреля, а Лорис Кариус не се намеси добре и допусна топката да влети във вратата му.

В заключителните секунди на първата част Фернандиньо отправи далечен удар, но той бе неточен и топката излезе в аут.