Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп все по-явно се утвърждава като любимец на английските медии, пред които изтърси поредния си лаф. Наставникът намери доста поетично опреледение дербитата между мърсисайдци и големия враг Манчестър Юнайтед, като ги нарече „солта в супата“.

Германецът, на когото в неделя му предстои за първи път в кариерата да се изпита най-жестокото съперничество в Англия, заяви, че тези двубои са по-специални, без значение къде се намират отборите в класирането.

„Мачът срещу Манчестър Юнайтед прилича малко на Дортмунд срещу Шалке 04“, заяви Клоп. „Може и през целия сезон да играеш по начина, по който искаш, но в тези мачове трябва да се подготвиш и да покажеш най-доброто. Очевидно те са важни за класирането, защото сме близо еин до друг и всеки иска точките, за да остана до лидерите. От тази гледна точка е важно.“

„От друга страна – това е Манчестър Юнайтед. Ако ще и да водехме с 20 точки пред всички останали, този мач пак щеше да бъде важен. Аз така разбирам дербитата. Обожавам ги, ако трябва да съм честен. Те са солта в супата. Това е идеалният момент да се представиш на ниво.“

„Първо и преди всичко, аз съм футболен фен и като такъв искам забавление, когато гледам мач. Невинаги се получава и понякога имам нужда от други причини, за да гледа футбол, но смятам, че атракцията е сред най-важните елементи на играта. Защо гледате футбол? Защото това е перфектната игра, по мое мнение. Можете да празнувате победите заедно, отново заедно преживявате тежките загуби. Точно това е есенцията на футбола. Трябва да играете футбол, за който хората да искат да говорят. Както казах след мача срещу Арсенал – това 3:3 не ми хареса, но смятам, че на доста хора мачът им допадна. Беше истински екшън с много голове – точно това, което се иска“, допълни Клопо.