Създаването на Европейската Суперлига е факт! Дванадесет от водещите клубове в Европа (Милан, Интер, Ювентус, Реал Мадрид, Барселона, Атлетико Мадрид, Арсенал, Челси, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Тотнъм) се споразумяха за създаването на турнира и се опълчиха на ФИФА и УЕФА, които гласно заявиха своето несъгласие с надпреварата. Предстои обявяването на още три от отборите създатели, които най-вероятно ще бъдат от Франция и Германия. 

Отборите дадоха детайли относно регламента на турнира: 

- 20 участващи отбора (15 са основатели на турнира, а останалите 5 ще се класират ежегодно според постиженията им през сезона)

- срещите ще се играят по средата на седмицата, за да може всички участници да се състезават в своите първенства и да се запази изцяло шампионатният календар

- кампанията в турнира стартира през август с две групи от по 10 отбора, играещи всеки срещу всеки на разменени гостувания, като отборите в топ 3 на двете групи се класират автоматично за четвъртфиналите. Завършилите на четвърто и пето място ще играят плейоф в два мача за останалите четвъртфинални места. Форматът с два мача на фаза ще бъде използван до финала, който ще бъде в края на май на неутрален стадион. 

- идеята е веднага след старта на "мъжката Европейска Суперлига", да бъде създадена същата и за жени