Нападателят Джердан Шакири ще остане на пейката за първия мач на Швейцария от Лигата на нациите, съобщи националният селекционер Мурат Якин.

В четвъртък "кръстоносците" гостуват в Прага на Чехия, а 30-годишният Шакири, който има 102 мача за тима, се присъедини към съотборниците си едва вчера заради ангажиментите си към клубния отбор Чикаго Файър в американското първенство. 

"Той все още не е тренирал с отбора, така че няма да има никакъв смисъл да го пускам титуляр в четвъртък. Той все още е важен играч за нас, но в четвъртък ще бъде на пейката", заяви Якин на пресконференцията преди мача. 

Швейцарските национали проведоха шестдневен лагер, а в следващите 10 дни има предстоят четири мача в Лига "А" на Лигата на нациите - един с Чехия, два с Португалия и един с Испания.

"Не видях умора в играчите, тренираха с много енергия. Искам да ги видя да дават най-доброто от себе си в тези трудни мачове, които ни предстоят", добави Якин.

Според наставника предстоящите мачове ще бъдат добра подготовка за световното първенство в края на годината в Катар. Швейцария е в група "G" заедно с Бразилия, Камерун и Сърбия.

"В тези мачове са важни не само резултатите, а и как играем, защото доста футболисти ще получат шанс. Времето ни за подготовка до ноември е кратко", каза още Якин.