Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт похвали своите играчи след загубата с 0:2 от Белгия в Лигата на нациите. Това поражение сложи край на надеждите на "Трите лъва" за първото място в група 2. Въпреки всичко наставникът остана доволен от показаното от неговите футболисти.

"Не обичаме да губим, но трябва да поздравя играчите. През целия мач те създаваха положения и се защитаваха агресивно. Смятам, че играхме отлично. Не мога да намеря достатъчно суперлативи. Имаме играчи с различни качества, но смятам, че Джак Грийлиш направи страхотен мач", започна наставникът. 

Без Рахийм Стърлинг и Маркъс Рашфорд ни липсваше скорост в атака. Но не мога да се оплаквам от представянето ни в предни позиции, тъй като търсехме гола до последната минута. Създадохме повече положения, отколкото на "Уембли". Ако играем по този начин, ще запишем повече победи, отколкото загуби", убеден е Саутгейт.

Специалистът продължи с похвалите, като обърна специално внимание на Джак Грийлиш.

"Видях това, което очаквах от Джак. В играта му има смелост. Той поемаше топката в трудни пространства, показа отлична техника и очаквано спечели и много нарушения. Смятам, че той бе невероятен и трябва да е горд от представянето си. Още през септември му казах какво очаквам от него. Днес изигра страхотен мач. Не мога да намеря достатъчно похвали за представянето му", каза още селекционерът.