Марк-Андре тер Стеген не попадна в състава на Германия за мачовете срещу Русия и Холандия, които са на 15 и 19 ноември. Селекционерът на Бундестима Йоаким Льов обясни, че причината да не повика Тер Стеген е контузия в рамото, която вратарят на Барселона има.

„Марк играе фантастично за Барселона от началото на сезона, но от известно време има проблем в рамото на едната ръка. Анди Кьопке разговаря с него и взехме решение да му дадем почивка. Той се нуждае от няколко дни почивка, за да може да тренира отново нормално. Сезонът е дълъг. Сега се надяваме да се възстанови напълно“, сподели Льов.

Капитанът на Борусия Дортмунд Марко Ройс се завърна в националния отбор на Германия.

Защитникът Антонио Рюдигер от Челси и полузащитниците Кай Хаверц (Байер Леверкузен) и Леон Горецка (Байерн Мюнхен) отново ще играят за родината си, след като са излекувани от контузии.

Илкай Гюндогоан и Емре Джан имат травми и няма да играят срещу Русия и Холандия.

В състава на Льов не попадна и защитникът на Байерн Мюнхен Жером Боатенг.

"Понастоящем съм убеден, че една почивка за Жером ще го накара да се почувства по-добре. Разбира се, че искаме да направим всичко, за да останем в лигата А, но нещата не са в наши ръце. Нашето мнение надхвърля Лигата на нациите, а Европейското първенство 2020 е следващата голяма цел. Когато развивате отбор, не можете просто да обърнете превключвателя и да замените всички играчи от един ден до следващия. По-специално младите играчи се нуждаят от няколко ключови крайъгълни камъка и стабилизатори за ориентация", добави Льов.

Съставът на Германия:

Вратари: Мануел Нойер (Байерн Мюнхен), Бернд Лено (Арсенал), Кевин Трап (Айнтрахт Франкфурт);

Защитници: Матиас Гинтер (Борусия Мьонхенгладбах), Йонас Хектор (Кьолн), Марс Хумелс (Байерн), Никлас Зюле (Байерн), Тило Керер (ПСЖ), Антонио Рюдигер (Челси), Нико Шулц (Хофенхайм), Джонатан Та (Байер Леверкузен);

Халфове и нападатели: Юлиан Бранд, Кай Хаверц (Байер Леверкузен), Юлиан Дракслер (ПСЖ), Серж Гнабри, Леон Горецка, Йосуа Кимих, Томас Мюлер (Байерн Мюнхен), Тони Кроос (Реал Мадрид), Марко Ройс (Борусия Дортмунд), Себастиан Руди, Марк Ут (Шалке 04), Лерой Сане (Манчестър Сити), Тимо Вернер (РБ Лайпциг)