Националният отбор на Сърбия записа важна победа с 2:0 като гост на Норвегия в последния си мач от група 4 на лига „В“ в турнира Лигата на нациите. Успехът дойде след голове на Душан Влахович в 42-ата и на Александър Митрович в 54-ата минута. Това бе пряк сблъсък за първото място в групата и с този успех сърбите изпревариха своя съперник и се класираха за дивизия „А“.

 БГНЕС / BGNES
12 снимки

Срещата започна с отлична възможност за Ерлинг Халанд още в първата минута, но ударът му бе спасен от Ваня Милинкович-Савич. В следващите минути домакините имаха игрово предимство, но така и не можеха да стигнат до някакви по-сериозни опасносни пред вратата на съперника.

Сърби пък търпеливо се отбраняваше и в средата на полувремето започна по-смело да поглежда към вратата на съперника. Първо в 33-ата минута изстрел с глава на Душан Влахович бе спасен от вратаря.

 В 42-ата минута нападателят на Ювентус все пак откри резултата. Филип Костич бе изведен на скорост отляво и почти от аутлинията подаде към Влахович, който засече кълбото в мрежата за 0:1.

Норвегия опита някакъв натиск в началото на второто полувреме и Халанд отново обстрелва вратата на гостите, но не затрудни особено Милинкович-Савич.

За сметка на това в 54-ата минута Сърбия организира нова хубава атака, Илич бе изведен на границата на пеналта, той продължи към Митрович, който с удар по земя бе точен за 0:2. Това бе юбилейният му 50-ти гол за националния отбор, а също така с него той се изравни с Ерлинг Халанд начело на голмайсторската листа в турнира с по 6 попадения.

Така Сърбия завършва на 1-вото място в групата с 13 точки и от следващата година ще играе в по-горната дивизия. Норвегия пък остана на 2-рото място с 10 точки.