Словакия победи Шотландия с 1:0 в мач от Лига B Група 2 на Лигата на Нациите. Единственото попадение бе дело на Ян Грегуш в средата на първото полувреме.

Гостите си осигуриха мястото на Европейското Първенство следващата година след драматична победа с дузпи над Сърбия и в тази среща намалиха оборотите.

От своя страна домакините също си бяха осигурили място на Евро 2020, но също така бяха пределно мобилизирани да постигнат първи успех в тазгодишното издание на Лигата на Нациите.

Първата по-опасна ситуация дойде в 7-ата минута и тя бе дело на Шотландия. Лиъм Палмър стреля в наказателното поле, но топката премина над напречната греда.

В 16-ата минута Оливър МакБърни бе близо до попадение, но и неговият изстрел не попадна в целта.

Постепенно Словакия заигра по-агресивно и в 32-ата минута резултатът бе открит. Ян Грегуш овладя отлично и след елегантен удар в долния ляв ъгъл.

До края на първата част Стюарт Армстронг застраши вратата на домакините, но без успех.

В 49-ата минута голмайсторът Ян Грегуш получи нова възможност да удвои преднината на Словакия, но изстрелът му премина над напречната греда.

В 64-ата минута Патрик Хрошовски можеше да реализира много красиво попадение, но топката профуча покрай левия страничен стълб.

До края на двубоя домакините имаха няколко добри възможности, но не успяха да реализират второ попадение, а дълбоко в добавеното време Лий Грифитс можеше да изравни, но Марек Родак улови решително и запази аванс на тима си.

Въпреки успеха, Словакия остава на последната позиция в групата с актив от четири точки, докато Шотландия е лидер с десет.

Словакия Шотландия

източник: sofascore.com