Селекционерът на националния отбор на Финландия Марку Канерва определи Тодор Неделев като "душата в играта на България" преди утрешната среща между двата в Хелзинки от турнира Лига на нациите.

"България смени селекционера си през октомври миналата година. За този период той използва доста играчи, за да намери най-добрите изпълнители за състава. При новия треньор отборът е по-добре организиран в защита и по-дисциплиниран", коментира Канерва, визирайки работата на Дерменджиев в последната година.

"Тодор Неделев е душата в организацията на играта на България", допълни той.

България започна турнира с равенство 1:1 срещу Ирландия в София, а след това загуби с 0:1 от Уелс в Кардиф, като и в двата мача допусна попадения в добавеното време.

"България със сигурност заслужаваше повече точки с оглед на развитието на последните им мачове. Просто им липсваше малко късмет за по-добри резултати", каза наставникът на Финландия.

Българските национали пристигнаха в Хелзинки след разочароваща домакинска загуба в петък от Унгария с 1:3 в полуфинален бараж за класиране на Европейското първенство.

"Ние имахме надежда за мача с Унгария, но така се случи, че го загубихме. В момента има разочарование в нас. Наистина е много трудно концепцията да се пренесе за два дни от един мач към друг. Но в крайна сметка се надяваме да изиграем един добър мач", коментира Дерменджиев.

"Наблюдавал съм много мачове на Финландия, знам работата на г-н Канерва, един добър треньор, при него има възход и той направи така, че финландският национален отбор да играе на Европейско първенство. Имаме добри познания върху визията на отбора. Вече казах, че очаквам добър мач", каза още той.