Националният селекционер на Англия Гарет Саутгайт обяви на кои играчи ще разчита за предстоящите мачовете с Исландия и Дания от турнира Лига на нациите.

Капитанът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър попадна в списъка, макар да се забърка в много сериозен скандал по време на почивката си в Миконос и днес срещу него започна дело за нападение на полицаи и опит за подкуп на длъжностни лица. Имаше съмнения, че той може да бъде изваден от състава на Англия заради тази изцепка, но в крайна сметка получи повиквателна.

С първи повиквателни са Мейсън Грийнууд и Фил Фодън от Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити. Калвин Филипс от Лийдс също бе повикан за първи път.

Рахийм Стърлинг също бе включен, след като даде отрицателна проба за COVID-19. Крилото посети партито на Юсейн Болт, който вчера бе диагностициран с коронавирус и поради тази причина трябваше да се изследва.

Извън състава обаче остават капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън и левият бек на Лестър Бен Чилуел, които все още лекуват контузии. Джон Стоунс също не попадна в групата.