Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт бе изключително доволен след успеха над Хърватия с 2:1 на "Уембли". Така "Трите лъва" завършиха група 4 на Лига А като лидер със 7 точки, оставяйки зад себе си Испания (6 т.) и Хърватия (4 т.) и класирайки се за финалната четворка на Лигата на нациите през юни 2019 г.

"Много съм горд и щастлив. Трябваше още през първата част да излезем напред в резултата, след като имахме много положения за гол", сподели Саутгейт пред Sky Sports след срещата.

"Допуснахме леко попадение, което след това се оказа голям тест за нашето търпение и решителност. След това изравнихме с класически гол...хвърляне от тъч. Може би ние не сме "нова Англия". Може би сме си все така старата Англия", каза още той.

"Горд съм от това, което направиха момчетата. Не само днес, но и през цялата година. Хората могат да видят духа, не бях чувал "Уембли" да ехти така от дълго време. Излизаме от много тежка група.

Да, не сме с Франция и Германия, но ако видите световната ранглиста - нашата група е най-тежка. Това наистина е стъпка напред. Ние не спряхме да се развиваме след края на Мондиала, прогресирахме. Играчите са гладни за успехи и не спират да вярват. Хората могат да видят стила, те започнаха да вярват в това, което правим", каза още Саутгейт.

"Имахме страхотна година, но трябва да сме сигурни, че това е само началото", заключи Саутгейт.

Крал Хари спечели войната на „Уембли“, Англия е във финалната четворка