Джейдън Санчо, Тами Ейбрахам и Бен Чилуел ще останат извън групата на Англия, след като посетили купон през уикенда.

Триото бе заснето на събитие в събота вечер, на което бил отпразнуван 23-ия рожден ден на Ейбрахам. Партито било посетено от 20 души, нарушавайки препоръките във Великобритания срещу коронавируса, които гласят, че „само шестима души могат да се събират на едно място на закрито пространство", а след това нападателят на Челси се извини.

Съставът на Англия, воден от Гарет Саутгейт се срещна на „Сейнт Джордж‘с Парк в понеделник, но изявление от Футболната асоциация гласи следното: „Като превантивна мярка за останалите от състава, пристигането на Тами Ейбрахам, Бен Чилуел и Джейдън Санчо ще бъде отложено. Това се прави с цел да съберем допълнителна информация за социално събитие, на което са присъствали и тримата играчи през уикенда“.

Според информации, тримата ще останат в състава за мачовете с Уелс, Белгия и Дания, но това може да се промени. Защитникът на Челси Рийс Джеймс получи първа повикателна за „трите лъва“, докато Рахийм Стърлинг от Манчестър Сити е аут заради травма. Нападателят на „гражданите“ има лек проблем в адуктора и оттеглянето му е превантивно.