Отборът на Русия стартира с победа участието си в Лигата на нациите, след като на стадион "Динамо" в Москва домакините се наложиха с 3:1 над Сърбия. Два от головете отбеляза Артьом Дзюба, а между тях се разписа и Вячеслав Караваев. За гостите пък точен беше Александър Митрович.

И трите попадения паднаха през вторачат част. Веднага след почивката домакините поведоха. Бакаев влезе на скорост в наказателното поле и беше повален от Страхиня Павлович.Беше назначена дузпа, която изпълни Артьом Дзюба и не сбърка - 1:0. В 69-ата минута дойде  иможе би най-красивият момент в мача. Юрий Жирков подаде на Караваев, който от границата на пеналтерията шутира фалцово и заби топката под гредата. Това беше първи гол за футболиста на Зенит с екипа на националния тим.

Интригата се върна в 78-ата минута. Лазович напредна отдясно и пусна чудесен пас към Митрович, който се разписа на празна врата.

Само три минути по-късно Неманя Максимович се подхлъзна и Дзюба овладя топката, пращайки я във вратата на сърбите, с което оформи и крайното 3:1. Следващият мач за Русия ще бъде гостуване на Унгария, а сърбите ще приемат Турция.