Италия надигра с 0:2 като състава на Босна и Херцеговина в последен двубой за двата тима от група 1 на Лига A на Лигата на Нациите. 

В 6-та минута италианците стигнаха до първи шанс в срещата. След подаване към Андреа Белоти, стрелецът успя да се нагласи, но ударът му мина доста встрани от вратата на Кенан Пирич. 

Положенията не бяха твърде много в тези начали минути, но в 22-та минута все пак се стигна до откриващ гол за момчетата на Роберто Манчини. Лоренцо Инсиние намери Белоти, който от границата на наказателното поле разстреля Пирич за 1:0. 

"Адзурите" започнаха да контролират темпото на срещата, но в 37-та минута можеше да допуснат и попадение. След бърза контраатака Смайл Превляк излезе очи в очи с Джанлуиджи Донарума, но някак не успя да преодолее стража на Милан. 

Две минути по-късно Лоренцо Инсиние тръгна на страхотен индивидуален пробив, стигна до границата на наказателното поле, но ударът му профуча встрани. 

През втората част босненците изравниха играта и ограничиха до минимум шансовете на италианските си гости. В 54-та минута Синиша Саничанин открадна топката на границата на наказателното поле, но мощният му удар мина близо до дясната греда на Доанрума. 

В 68-та минута, все пак момчетата на Манчини убиха интригата в срещата. След хубава атака Доменико Берарди беше изведен на чиста позиция и със страхотен изстрел матира Пирич за 2:0. До края на мача нови попадения не паднаха и така момчетата на Роберто Манчини успяха да триумфират в своята група, след като Нидерландия отмъкна първото място от Полша с обрат в последните 20 минути на срещата. 

Босна и Херцеговина - Италия 0:2

0:1 - Андреа Белоти (22)

0:2 - Доменико Берарди (68)

Ето и съставите на двата тима:

Босна и Херцеговина: Пирич, Хаджикадунич, Чорлука, Саничанин, Кадусич, Цимирот ,Татар, Пянич, Крунич, Гояк, Превляк;

Италия: Донарума, Палмиери, Бастони, Ачерби, Флоренци, Локатели, Жоржиньо, Барела, Берарди, Белоти, Инисние;