Звездата на Милан Златан Ибрахимович изригна срещу селекционера на Швеция Яне Андерсон. Причината беше решението на наставника снощи да остави на резервната скамейка крилото Деян Кулушевски, който през новия сезон ще играе за Ювентус.

20-годишният талант все пак се появи на терена в 70-ата минута, заменяйки капитана Себастиан Ларсон, но не помогна на “Тре кронур” да избегнат домакинската загуба от Франция с 0:1 на старта на Лигата на нациите.

“Каква ш*бана шега. Още едно доказателство. Некомпетентни хора на грешните позиции, които задушават шведския футбол”, написа Ибрахимович в Туитър, споделяйки публикация на “Афтонбладет” с коментара на селекционера след края на мача.

38-годишният нападател записа 116 мача с 62 гола за своята страна, след което се отказа от националния отбор след Евро 2016.

Самият Кулушевски беше запитан дали според него е получил достатъчно игрово време във въпросния двубой.

“Не, не мисля. Бях шокиран, но трябва да уважа това решение. Чувствах се много, много добре в тренировките. Но, за съжаление, такъв е футболът”, отговори младият футболист, за когото това беше дебют с националната фланелка.