Преследваният от контузии в последните месеци Еден Азар ще трябва да вземе участие в следващите два мача на Реал Мадрид, ако иска да бъде част от белгийския национален отбор, заяви селекционерът на "червените дяволи" Роберто Мартинес. 29-годишният плеймейкър все още няма нито една изиграна минута през настоящия сезон и не се знае дали ще бъде на терена в двубоите на "белите" от Примера дивисион срещу Валядолид в сряда и срещу Леванте в неделя.

"Ако Еден играе за Реал, ще се присъедини и към нас. Ако не дойде в нашия лагер, ще тренира по индивидуална програма в Мадрид. Работим заедно с ръководството на Реал Мадрид. Ако е здрав, трябва да играе за Мадрид и след това да дойде и да участва в двубоите на Белгия", заяви Мартинес пред медиите.

Белгия играе срещу Кот д'Ивоар на 8 октомври в Брюксел в приятелска среща, а три дни след това се изправя срещу Англия в Лондон в мач от Лигата на нациите. На 14 октомври "червените дяволи" срещат Исландия. За тези двубои Роберто Мартинес ще разчита на група от 33-ма футболисти.