Вратарят-тийнейджър на Северна Ирландия Пиърс Чарлз призна, че е бил изненадан от невероятната атмосфера на "Уиндзор Парк" във вторник вечерта, когато Северна Ирландия победи България с 5:0 в Лигата на нациите.

Резултатът изведе отбора на Майкъл О’Нийл на върха в групата, като Чарлс се надява да запази титулярното си място в отбора за мачовете срещу Беларус и Люксембург следващия месец.

19-годишният вратар направи своя дебют за националния отбор миналия уикенд при равенството 0:0 срещу Беларус в Унгария, а срещу българите записа втора "суха" мрежа и даде заявка, че на него може да се разчита в бъдеще.

"Когато излизах за началото на мача, мощният рев от трибуните ме изненада“, обясни Чарлс.

"Беше "Уау!" Беше толкова невероятна атмосфера и феновете внесоха толкова много страст в мача. Беше една мечтана нощ да спечелим с 5:0 у дома пред нашите фенове", каза още вратарят, цитиран от "Белфаст Телеграф".

Чарлс, който премина през Академията на Манчестър Сити, впечатли с изявите си още в младежките отбори на Северна Ирландия до 19 и 21 години.

"Преди мача мениджърът О’Нийл каза, че иска да види това, върху което сме работили по време на тренировките и очевидно излязохме там и свършихме тази работа и той беше много щастлив за нас след мача.

Мисля, че резултатът ще бъде голям тласък за нас, знаейки какъв тип представяне можем да постигнем в следващия цикъл и съм сигурен, че можем да постигнем резултати и тогава. Всички се развихриха след мача. Всички в съблекалнята бяха усмихнати и щастливи.“

Заедно с Чарлс в стартовия състав за втори пореден мач беше по-големият му брат Шей Чарлс, който също е в Шефилд Уензди, под наем от Саутхямптън. Полузащитникът също игра на ниво във вторник в специалната вечер за семейство Чарлс.

"Много от близките ни бяха на мача. Майка ми беше на мача, имахме и лели, чичовци, братовчеди и семейни приятели“, каза вратарят.

"Всички се радват за нас. Удивително е, че Шей и аз сме в един клуб сега и да играем един с друг в националния отбор, това е страхотно.” /БТА