Швейцария успя да измъкне изключително трудна, но и много сладка победа с 1:0 срещу Португалия в пореден мач от Лигата на нациите. Харис Сеферович откри след по-малко от 60 секунди игра, което в крайна сметка се оказа и достатъчно за "кръстоносците". Другият герой за домакините се оказва Йонас Омлин, който отказа всички опити на португалските звезди да отбележат. 

19 снимки

Домакините започнаха по страхотен начин сблъсък. След атака още в първите секунди на мача Силван Видмер центрира на главата на Харис Сеферович, който откри за 1:0. 

В 12-а минута швейцарците си помислиха, че ще получат дузпа, но след преразглеждане с ВАР се видя, че основание за нещо подобно няма. В 17-а минута Йонас Омлин се справи чудесно, след като Данило Перейра стреля силно от близка дистанция. 

В следващите минути темпото на игра доста поспадна, а "кръстоносците" трябваше да извършат принудителна промяна в състава си, след като Джердан Шакири получи травма. 

В началото на второто полувреме гостите понатиснаха, но се отчетоха единствено с доста неточен удар на Витиня в 59-а минута. В 62-а минута Харис Сеферович излезе сам срещу Руй Патрисио, но от малък ъгъл не успя да вкара. 

В 63-а минута резервата Бернардо Силва пробва мерника си, но Омлин отново беше отличен. В 71-а минута стражът на Монпелие отново трябваше да се намесва, за да предотврати попадение във вратата си. 

Канонадата пред вратата на Швейцария продължи. Жота пробва рефлекта на вратаря на домакините в 78-а минута, докато Кансело стреля встрани в 80-а. Голът обаче така и не идваше за гостите. В 88-а минута и Пепе пробва своя удар, но вездесъщият Омлин отново измъкна домакините. 

Швейцария - Португалия 1:0

1:0 - Харис Сеферович (1)

Ето и съставите на двата тима:

Швейцария: Омлин, Видмер, Аканджи, Елведи, Родригес, Фройлер, Джака, Соу, Сеферович, Шакири, Емболо;

Португалия: Патрисио, Мендеш, Перейра, Пепе, Кансело, Отавио, Фернандеш, Невеш, Витиня, Леао, Силва;