Селекцията на Унгария затвърди статута си на приятна изненада в Лигата на нациите, сразявайки световния шампион от 2014 година Германия с 1:0 като гост в Лайпциг. Срещата бе от група 3 на Лига А, като с този успех маджарите са само на точка от класиране за финалната четворка в турнира. Единстевното попадение отбеляза ветеранът Адам Салай.

Gulliver/GettyImages
49 снимки

Унгария откри резултата с изключително красив гол. При едно центриране от корнер Салай отигра топката с пета и я прати в мрежата зад Марк-Андре тер Стеген за 0:1.

Осем минути след това гостите имаха нов добър шанс. Газдаг получи центриране в близост до вратата и опита да стреля, но страхотна намеса на Тер Стеген попречи да се стигне до втори гол.

Две минути по-късно и Германия най-накрая отправи първия си по-опасен удар в мача, който бе дело на Лирой Сане.

Първият точен удар във вратата на Гулачи пък бе дело на Томас Мюлер в 39-ата минута.

Второто полувреме започна с натиск на Бундестима и в 51-вата минута Сане направи голям пропуск отблизо, като ударът му бе спасен от Гулачи. Две минути по-късно Томас Мюлер отбеляза гол, но той не бе зачетен заради засада на опитния германец.

Гостите пък създадоха най-доброто си положение за втората част в 72-рата минута, когато Адам излезе на стрелкова позиция и Тер Стеген трябваше да прави решително спасяване.

Домакините обаче продължаваха да търсят изравняването и в 77-ата минута Кимих стреля след едно разбъркване в пеналта, но бранител изчисти пред голлинията.

В 86-ата минута маджарите стигнаха до нова голяма опасност пред Тер Стеген, който направи ново важно спасяване след удар на Клайнхейслер.

Веднага след това пък събитията се пренесоха пред другата врата, където Кимих стреля от движение и топката чукна гредата, но излезе в аут.